راهنمای راه اندازی خط تولید خوراک دام و طیور

08/09/2024
تاریخ آخرین بروزرسانی 1403/06/18
راهنمای راه اندازی خط تولید خوراک دام و طیور

اگر قصد راه اندازی خط تولید خوراک دام و طیور را دارید نیاز است تا برای راه اندازی کسب و کار خود با تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز در این مورد آشنایی داشته باشید تا حین راه اندازی با مشکل روبرو نشوید.

برای آشنایی با تجهیزات مورد نیاز در این بخش به بررسی موارد مهم در این مورد خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

ایران صنعت
ایران صنعت

مسئله ی مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که در زمان طراحی خط تولید خوراک دام و طیور باید به موارد مختلف در این مورد توجه داشته باشید تا از ایجاد تغییرات کلی جلوگیری کنید. 

راه اندازی کارگاه کوچک تولید خوراک دام و طیور

با توجه به این که راه اندازی خط تولید خوراک دام و طیور کاملاً تخصصی می باشد و نیاز است تا ترکیب مواد اولیه با درصدهای مختلف انجام شود. توجه داشته باشید که دان مورد نیاز طیور مختلف با یکدیگر فرق دارد و نیاز است تا در دوره های مختلف رشد درصد خاصی از مواد غذایی را انتخاب کنید. 

برای ساخت کارگاه تولید خوراک طیور نیاز به یک سوله با بخش های جداگانه دارید. 

مهم ترین بخش در این مراکز بخش انبار نگهداری مواد اولیه می باشد. مواد اولیه مختلف اعم از ذرت، گندم، سویا و... برای تهیه دان مرغ مورد استفاده قرار می گیرند. این مواد اولیه نیاز است تا در یک اتاق خشک و تمیز در دمای مناسب نگهداری شود تا دچار افت کیفیت نشوند. 

راهنمای راه اندازی خط تولید خوراک دام و طیور

خطوط در نظر گرفته شده برای تولید خوراک دام و طیور شامل یک چرخه اما متشکل از چندین مرحله‌ می باشد. نیاز است تا مواد غذایی مورد نیاز دام و طیور با یکدیگر ترکیب شوند و به صورت پلت بسته‌ بندی شوند. برای انجام این کار به تجهیزات مختلف برای دریافت مواد اولیه، تمیز کردن، آسیاب کردن، مخلوط کردن، گندله سازی، خنک کردن و بسته‌ بندی نیاز خواهید داشت. 

در ادامه به معرفی تجهیزات خط تولید خوراک دام و طیور خواهیم پرداخت.

تجهیزات مورد نیاز دریافت، انتقال و نگهداری

با توجه به این که نگهداری و منتقل کردن مواد و محصولات در خطوط تولید کارخانه‌ ها مسئله ی مهمی محسوب می شود برای منتقل شدن و جابه جایی مواد در بخش های گوناگون نیاز به خطوط تولید تجهیزات در اندازه‌ ها و حجم‌ های دارید تا بتوانید خوراک باکیفیت را برای طیور و دام آماده کنید. 

انبارهای نگهداری

منظور از انبارهای نگهداری مخزن هایی می باشد که می توانید برای نگهداری مواد اولیه و محصول نهایی از آن استفاده کنید. از نظر شکل ظاهری این مخزن ها به شکل مخروطی می باشند و سطح خارجی آن ها از جنس آهن، استیل و یا ورق های گالوانیزه می باشد.

در ادامه قصد داریم شما را با انواع ماشین آلات مورد نیاز برای خط تولید پلت آشنا سازیم.

بالابر (الواتور)

بالابر قاشقی جهت انتقال مواد به شکل عمودی مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به این که الواتورها مدل‌ های مختلفی دارند جهت حمل مواد از سطل‌ هایی که به صورت متوالی به زنجیر و یا تسمه وصل هستند استفاده می شود.

نوار نقاله‌

طراحی نوار نقاله‌ به گونه ای می باشد که منتقل کردن مواد را به صورت افقی و یا در یک سطح شیب‌ دار انجام می دهد. شما می توانید با توجه به نیاز خود یکی از مدل های آن که از نوع چرخشی، زنجیره ای، بارگیری، ناودانی و... هستند را برای خرید انتخاب کنید.

بارریز ها و دریچه ها

بارریز ها در دو مدل پروانه‌ ای و مارپیچ برای فروش در بازار وجود دارند و هدف از انتخاب آن منتقل کردن مواد بین دیگر تجهیزات می باشد. سیلوها و مخازن نگهداری هم دارای دریچه هایی جهت کنترل خروجی مواد می باشند.

توزیع کننده خوراک دام

اگر جزو کسب و کارهایی هستید که میزان تولید کارخانه خوراک دام بالا می باشد جهت انجام فرایند تولید نیاز به تجهیزات بیشتری خواهید داشت. جهت توزیع مواد وارد شده به خط تولید برای این که به صورت اتوماتیک و منظم انجام شود نیاز به استفاده از دستگاهی به نام توزیع کننده خواهید داشت. 

تجهیزات تمیز کردن و حذف گرد و غبار

پیش از ورود مواد اولیه نیاز است تا از گرد و غبار، شن و سنگ ریزه، براده های آهن و... پاک‌ سازی شوند. دستگاه هایی که در این زمینه در نظر گرفته شده است شامل انواع الک ها، فیلترهای جت، گیرنده های مغناطیسی و... می باشد. 

جت بگ فیلتر

جهت جداسازی گرد و غبار موجود بر روی غلات و هوای محیط نیاز است تا از دستگاهی به نام جت بگ فیلتر استفاده کنید.

مگنت خوراک دام و طیور

مگنت ها از دیگر تجهیزات مورد نیاز برای غربال و جداسازی مواد زائد می باشد و با استفاده از میدان مغناطیسی ذرات و ضایعات فلزی که در مواد اولیه وجود دارد را جداسازی می کند. 

مگنت‌ ها متشکل از قطعات آهنربایی می‌ باشند که در طول مسیر عبور مواد فله‌ ای قرار می گیرند و قطعات فلزی مانند میخ، منگنه، براده های آهن و... را جذب خواهند کرد.

الک‌ ها

الک‌ ها از دیگر تجهیزات مورد نیاز برای جداسازی اجسام زائد از مواد اولیه می باشد.

تجهیزات اندازه‌گیری و پیمانه (بچینگ)

سیستم بچینگ (پیمانه)

با توجه به این که نیاز است تا غلات وارد سیلوها و انبارهای ویژه‌ شوند دارای حجم معینی می باشند. 

آسیاب چکشی

دستگاه آسیاب چکشی جهت خرد کردن دانه ها از ضربه‌ های پی در پی استفاده می کند. به همین خاطر در صورت افزایش سرعت دستگاه دانه‌ ها به بخش های ریزتر و کوچکتر تقسیم می‌ شوند.

آسیاب غلطکی

آسیاب های غلتکی کمک می کند از غلتیدن قطعات بر روی هم و وارد کردن فشار به مواد منجر به خورد شدن مواد اولیه شوند.

فیدر میکسر

میکسرها در دو مدل عمودی و افقی در ظرفیت‌ های گوناگون وجود دارند. امکان انتخاب میکسر پدالی و ریبون بلندر برای شما فراهم شده است. 

مراحل راه اندازی خط تولید خوراک دام

  • گام اول (ورود مواد اولیه به کارخانه و کارگاه): مواد اولیه ی به صورت عمده از راه یک قیف که در زیر مسیر تخلیه ی کامیون قرار گرفته شده است دریافت خواهد شد.
  • گام دوم (بخش مربوط به انبار سازی): مواد مورد نیاز در سیلوهای انبار داری نگهداری می شوند. برای منتقل کردن مواد از سیلوها نیاز به بالابر و نوار نقاله خواهید داشت. 
  • گام سوم (بخش آسیاب کردن مواد اولیه): مواد مورد نیاز برای تولید خوراک قبل از ورود به آسیاب توسط الک‌ های مخصوص پاک سازی می شوند.
  • گام چهارم (ترکیب و مخلوط کردن مواد اولیه): با توجه به فرمول در نظر گرفته شده برای تهیه خوراک و به واسطه ی یک قیف مخصوص و مکانیسم توزین با دوز در نظر گرفته شده وارد دستگاه میکسر می‌ شود. در این بخش به صورت کامل ترکیب و مخلوط می شوند.
  • گام پنجم (پلت سازی): پودر تهیه شده در این قسمت برای فروش به بازار عرضه می شود. قبل از ارسال جهت گندله‌ سازی به دستگاه پلت ساز منتقل می شوند. در این مرحله و پیش از ورود مواد به دستگاه پلت‌ ساز، به مواد بخار داده می شود و در صورت نیاز روغن و دیگر افزودنی ها به آن اضافه خواهد شد.
  • گام ششم (خنک‌ کردن و غربال): مواد خروجی از مرحله از گندله‌ سازی بسیار داغ خواهد شد به همین خاطر قبل از ارسال جهت ذخیره‌ سازی و یا کیسه‌ زنی باید خنک شوند تا سختی مناسب برای ذخیره سازی را داشته باشند. 
  • گام هفتم (انبار سازی پلت خوراک دام): قبل از تحویل خوراک به مصرف‌ کننده ها نیاز به انبار کردن آن ها خواهید داشت. 
  • گام هشتم (بسته‌ بندی پلت خوراک دام): خوراک دام آماده است و توسط دستگاه تمام خودکار توزین و بسته بندی خواهد شد.

Loading...

ارسال نظر

(اختیاری)
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید