نحوه تولید پلت خوراک دام

24/12/2024
تاریخ آخرین بروزرسانی 1403/10/04
نحوه تولید پلت خوراک دام

خوراک پلت نوعی غذای فشرده برای دام، طیور و آبزیان است که با فرآیند خاصی تولید می‌شه تا مواد مغذی رو به شکل متراکم‌تر و هضم‌ پذیرتری ارائه بده. برای تولید خوراک دام این مراحل را دنبال نمایید: آماده‌سازی مواد اولیه، آسیاب کردن، میکس کردن، ترکیب بخار و رطوبت و در نهایت پلت کردن خوراک دام.

ایران صنعت
ایران صنعت
زمان خواندن این مطلب: 5 دقیقه

در صنعت دامداری تهیه خوراک با کیفیت، مغذی و مقرون به صرفه برای دام، یکی از ارکان اصلی به شمار می‌رود. یکی از روش‌های بسیار موثر جهت تولید خوراک دام مغذی، پلت خوراک دام است. تولید خوراک دام به صورت پلت، موجب فشرده‌سازی و فرآوری شدن مواد اولیه شده و افزایش ماندگاری، کاهش هدررفت خوراک و بهبود عملکرد تغذیه‌ای دام را به همراه دارد. نحوه تولید پلت خوراک دام و تجهیزاتی که برای این فرآیند مورد استفاده قرار می‌گیرند اهمیت بسیاری داشته و باید اطلاعات دقیقی در این زمینه داشته باشید تا بتوانید خوراک با کیفیت و مناسبی تولید کنید. با توجه به این موضوع، در این متن هرآنچه که باید درباره پلت کردن خوراک دام و مراحل تولید آن بدانید را بیان کردیم تا با مطالعه بتوانید به اطلاعات مفیدی دست پیدا کنید.

برای تولید پلت نیاز به دستگاه پلت است. دستگاه پلت ساز از مهمترین ماشین آلات مورد استفاده در خط تولید خورک دام و طیور است.

پلت خوراک دام چیست و چه مزایایی دارد؟

پلت کردن خوراک دام در واقع یک روش فرآوری مواد خوراکی است که در غذای مورد نیاز برای دام‌ها تغییرات فیزیکی و شیمیایی ایجاد می‌کند تا مصرف آن برای دام آسان شده و هضم آن افزایش پیدا کند. جهت تولید پلت خوراک دام، مواد اولیه آسیاب شده و پس از اعمال تغییرات مورد نیاز، به دستگاه پلت ساز منتقل می‌شود تا تحت فشار به قطعات کوچک با اشکال مورد نظر ایجاد شوند. پلت کردن خوراک داک در صنعت پرورش دام، تاثیر بسزایی در افزایش سلامتی و بازدهی گله خواهد داشت. علاوه بر این، این فرآیند مزایای دیگری نیز دارد که شامل موارد زیر می‌شوند:

  • از بین بردن عوامل بیماری‌زا
  • بهبود هضم غذا
  • جلوگیری از بروز مشکلات گوارشی در دام‌ها
  • جلوگیری از عمل جداسازی خوراک توسط دام
  • بهبود رشد دام‌ها
  • افزایش شیردهی دام‌ها
  • پیشگیری از به هدر رفتن مواد غذایی
  • صرف انرژی کمتر توسط دام جهت خوردن و هضم کردم خوراک

مواد اولیه مورد استفاده در تولید پلت خوراک دام

  • گندم
  • ذرت
  • جو
  • سبوس برنج
  • سبوس گندم
  • پودر گوشت
  • پودر انواع کنجاله‌ها
  • انواع ویتامین
  • پودر ماهی

تولید پلت خوراک دام و طیور

تولید پلت خوراک دام چگونه انجام می‌شود؟

در این بخش تمامی مراحل پلت کردن خوراک دام را برای شما بیان می‌کنیم تا به خوبی با نحوه تولید پلت خوراک دام آشنا شوید.

  1. مرحله اول: ابتدا دستور خوراک مورد نظر خود را فرموله کنید. این مرحله باید توسط متخصص تغذیه انجام شود تا خوراک تولید شده از کیفیت بالایی برخوردار باشد.
  2. مرحله دوم: مواد اولیه خود را وزن کرده و از هر یک از مواد مورد نیاز بر اساس وزن و حجمی که در فرمولاسیون خوراک پلت تعیین شده است، جدا کنید.
  3. مرحله سوم: هر یک از مواد اولیه را به صورت جداگانه در داخل دستگاه آسیاب ریخته و به اندازه کمتر از 2 میلی‌متر آسیاب کنید.
  4. مرحله چهارم: پس از آسیاب شدن مواد، آن‌ها را داخل دستگاه میکسر ریخته و اجازه دهید به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.
  5. مرحله پنجم: مخلوط پودری ایجاد شده را پیش از وارد شدن به دستگاه پلت ساز، بخور دهید تا مواد پودری مرطوب و نرم شوند.
  6. مرحله ششم: مواد پس از مرطوب شدن وارد دستگاه پرس پلت می‌شود. به دلیل قرار گرفتن مواد پودری در معرض بخار آب، نشاسته آن موجب چسبناک شدن مواد شده و کمک می‌کند مواد در دستگاه پرس پلت به خوبی به یکدیگر بچسبند.
  7. مرحله هفتم: مواد در داخل دستگاه پلت به کمک رولر از قطعه‌ای به نام دای عبور می‌کنند که دارای منافذی با ابعاد و اشکال مشخص است.
  8. مرحله هشتم: موارد پس از خروج از منافذ دای، قطر و شکل منافذ را به خود گرفته و در انتها به کمک قیچی یا کاتری که در دستگاه تعبیه شده است، به اندازه مشخص پرش داده می‌شوند.
  9. مرحله نهم: پلت‌های تولید شده داغ و مرطوب هستند؛ به همین دلیل باید خنک و خشک شوند تا بتوان آن‌ها را بسته‌بندی و جابجا نمود.

تجهیزات مورد نیاز برای تولید پلت خوراک دام

همانطور که پیش از این اشاره کردیم، برای تولید خوراک پلت شده، باید مراحل مختلفی گذرانده شود. به همین دلیل تجهیزات متنوعی نیز در این فرآیند مورد استفاده قرار می‌گیرند. از جمله تجهیزات و ماشین‌آلات مورد نیاز در خط تولید پلت خوراک دام، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. دستگاه آسیاب: دستگاه آسیاب چکشی جهت خرد و آسیاب کردن مواد اولیه استفاده می‌شود تا مواد پودری با قطعات بسیار کوچک تحویل داده شود. این دستگاه انواع مختلفی دارد که آسیاب چکشی و آسیاب غلتکی از جمله انواع پرکاربرد آن هستند. نوع دستگاه آسیاب مورد نظر باید بر اساس نوع مواد اولیه و اندازه آن‌ها انتخاب شود.
  2. دستگاه میکسر پودر: از این دستگاه جهت مخلوط کردن مواد اولیه پودری با یکدیگر استفاده می‌شود که می‌توان به کمک آن افزودنی‌های مکمل را نیز به این ترکیب اشاره کرد. میکسرها به طور کلی در دو نوع افقی و عمودی دسته‌بندی می‎شوند.
  3. دستگاه کاندیشنر: این دستگاه وظیفه افزودن بخار یا رطوبت به مواد اولیه را پیش از وارد شدن به دستگاه پلت دارد. به کمک این دستگاه فشرده‌سازی مواد راحت‌تر و کیفیت آن بهتر خواهد شد.
  4. دستگاه پرس پلت: مهم‌ترین دستگاه در خط تولید پلت خوراک دام، دستگاه پلت ساز است که مواد مخلوط شده را با فشار زیاد به شکل استوانه فشرده می‌سازد. شما می‌توانید دستگاه پلت را با مشخصات مورد نظر و کیفیت بالا از ایران صنعت خریداری نمایید. این مجموعه تمامی محصولات خود را با قیمت بسیار مناسب در اختیار شما قرار می‌دهد.
  5. دستگاه خشک‌ کن: این دستگاه وظیفه از بین بردن رطوبت پلت‌های تولید شده جهت جلوگیری از کپک زدن و آسیب دیدن پلت‌ها هنگام جابجایی است.
  6. دستگاه خنک‌ کن: این دستگاه پس از خشک کردن، پلت‌ها را خنک می‌کند تا سختی لازم را بدست آورده و شکل خود را حفظ کنند.

برای خرید انواع ماشین آلات تولید خوراک دام و طیور با ماشین سازی ایران صنعت تماس بگیرید.


Loading...

ارسال نظر

(اختیاری)
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید