صنعت پرورش دام و طیور یکی از ارکان اصلی یک جامعه محسوب میشود، به همین دلیل تهیه خوراک باکیفیت و متناسب با نیازهای تغذیهای دام و طیور، میتواند تاثیر مستقیم بر رشد و تولیدمثل دام و طیور داشته باشد. راهاندازی خط تولید و کارخانه خوراک دام و طیور یکی از اقدامات کلیدی در صنعت پرورش دام و طیور به شمار میرود که نیازمند یک سرمایهگذاری جدی و قابل توجه است. پیش از هرگونه اقدامی باید هزینه راهاندازی خط تولید و کارخانه خوراک دام و طیور را به خوبی محاسبه و بررسی نمایید. برای این کار، باید درک عمیقی از هزینهها و عوامل موثر بر آنها بدست آورده و با آگاهی تصمیمگیری نمایید تا بتوانید به موفقیت کسب و کار خود و رونق تولیدات دامی و طیوری دست پیدا کنید. در این مطلب ما به بررسی عوامل تاثیرگذار بر راهاندازی خط تولید و کارخانه خوراک دام و طیور و نحوه محاسبه این هزینهها پرداختیم تا شما بتوانید با مطالعه آن، با آگاهی کامل اقدام نمایید.
هزینه حدودی راه اندازی خط تولید خوراک دام چقدر است؟
راهاندازی خط تولید خوراک دام و طیور در ایران به عوامل مختلفی بستگی دارد. درادامه هزینه حدودی راه اندازی خط تولید خوراک دام آورده شده است. البته بر اساس نوع خط تولید و سرمایه می توانید تحقیقات بیشتری کنید. هزینه هایی که در ادامه آورده شده، حدودی است و بر اساس تحقیقات ما جمع آورده شده است.
- هزینه ماشینآلات و تجهیزات: بسته به نوع و ظرفیت خط تولید، قیمت ماشینآلات متفاوت است. برای خطوط تولید کوچک ممکن است بین ۵۰۰ میلیون تا ۲ میلیارد تومان و برای خطوط بزرگتر ممکن است هزینه خرید دستگاه به ۵ تا ۱۰ میلیارد تومان یا بیشتر برسد.
- هزینه مواد اولیه: این هزینه نیز بستگی به نوع خوراکی که تولید میشود دارد. به طور کلی، مواد اولیه برای تولید خوراک دام و طیور شامل دانههای غلات، کنجالهها، و افزودنیهای دیگر است.
- هزینه ساختمان و تأسیسات: هزینه تأسیس کارخانه یا کارگاه، شامل اجاره یا خرید زمین و هزینههای ساخت و ساز، میتواند به شدت متفاوت باشد و از چند صد میلیون تا چند میلیارد تومان متغیر باشد.
- هزینههای جاری و نیروی انسانی: حقوق کارکنان، هزینههای آب و برق و سایر هزینههای جاری نیز باید در نظر گرفته شود.
- مجوزها و هزینههای قانونی: برای راهاندازی خط تولید، نیاز به دریافت مجوز از مراجع مختلف نیز وجود دارد که ممکن است هزینههایی به همراه داشته باشد.
در مجموع، هزینه راهاندازی یک خط تولید خوراک دام و طیور در ایران میتواند از ۲ میلیارد تومان برای خطوط کوچک شروع شود و برای خطوط بزرگتر به ۱۰ میلیارد تومان یا بیشتر برسد. برای برآورد دقیقتر، مشاوره با کارشناسان و بررسی بازار و هزینههای محلی بسیار مفید است.
برای راه اندازی این خط تولید حتما مقاله راهنمای راه اندازی خط تولید خوراک دام را مطالعه نمایید.
هزینه راهاندازی خط تولید و کارخانه خوراک دام و طیور به چه فاکتورهایی بستگی دارد؟
راهاندازی خط تولید و کارخانه جهت تهیه خوراک دام و طیور هزینههای متغیر دارد که بر اساس شرایط و فاکتورهای مختلف محاسبه میشوند. این عوامل و فاکتورهای تاثیرگذار بر هزینههای راهاندازی خط تولید خوراک دام، شامل موارد زیر میباشند:
1. ظرفیت تولید کارخانه
- ظرفیت تولیدات کارخانه یکی از مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار بر هزینهها میباشد که در دو حالت روزانه یا سالانه میتوان آن را محاسبه نمود. هرچه ظرفیت تولید کارخانه بیشتر شود، هزینههای تهیه مواد اولیه، نیروی انسانی و تعمیر و نگهداری دستگاهها افزایش پیدا میکند.
- ظرفیت تولید کارخانه بر اساس میزان تقاضای بازار و اهداف کسب و کار شما تعیین میشود.
- تجهیزات مورد نیاز شما باید متناسب با ظرفیت مورد نظر باشد. در صورتی که قرار است ظرفیت تولید بالایی داشته باشید، باید تعداد دستگاه بیشتر و دستگاههایی با ظرفیت بالاتر داشته باشید. بدین صورت هزینههای شما نیز افزایش پیدا میکند.
2. هزینه تجهیزات و ماشینآلات مورد نیاز
- تهیه خوراک دام و طیور به دستگاههای متنوعی نیازمند است که هر یک از آنها میتوانند برند، کیفیت و نوع تکنولوژی متفاوتی داشته باشند. به همین دلیل هزینه خرید این دستگاهها میتواند با یکدیگر متفاوت باشد.
- علاوه بر این، جهت افزایش ظرفیت تولید کارخانه نیاز به تعداد دستگاههای بیشتری نیاز است، به همین دلیل هر چه تعداد دستگاهها بیشتر باشد، هزینهها نیز افزایش پیدا میکنند.
- تجهیزات و فناوریهایی که در ساخت این دستگاهها به کار برده میشوند، میتوانند بر میزان پیشرفته بودن دستگاهها تاثیرگذار بوده و قیمت آنها را افزایش دهد.
- برای محاسبه هزینه خرید ماشینآلات، بهتر است لیستی از تجهیزات مورد نیاز تهیه کرده و از چندین تولیدکننده و فروشنده اطلاعات لازم درباره مشخصات فنی و قیمت دستگاه بدست آورید تا بتوانید بهترین دستگاه را انتخاب کرده و هزینهها را محاسبه نمایید.
دستگاه پلت، آسیاب چکشی، ریبون بلندر، انواع بالابر، میکسر خوراک دام از دستگاه های مورد نیاز در خط تولید هستند. برای خرید این ماشین آلات میتوانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
در مورد ماشین آلات مورد نیاز برای خط تولید پلت بیشتر بدانید.
3. مکان و زمین کارخانه
- جهت تاسیس کارخانه ابتدا باید یک زمین خریده و یا اجاره نمایید. هزینه خرید یا اجاره زمین مورد نظر متناسب با موقعیت جغرافیایی و میزان نزدیکی آن به منابع و بازار هدف میتواند متغیر باشد.
- ایجاد زیرساختهای لازم مانند تاسیسات اولیه، تامین آب، برق، گاز، امکانات ایمنی و آمادهسازی زمین جهت راهاندازی خط تولید مورد نظر هزینههای خاص خود را داشته و باید در کنار سایر موارد، این هزینهها را نیز محاسبه نمایید.
4. ساخت و ساز و تاسیسات
- پس از به پایان رسیدن ساخت تاسیسات و زیرساختها، نوبت به ساخت و ساز و ایجاد سالنهای تولید، انبار ذخیره مواد اولیه و محصول نهایی، بخش بستهبندی و ساختمان اداری میرسد.
- خط تولید و کارخانه مورد نظر شما به سیستمهای تهویه، گرمایشی، سرمایشی، برق اضطراری و سیستمهای ایمنی نیازمند است؛ به همین دلیل باید هنگام انجام ساخت و ساز، این سیستمها نیز تعبیه شوند.
- هزینههای این مرحله با توجه به متراژ زمین، نقشه ساختمان و هزینههای ساخت و ساز در منطقه محاسبه میشوند.
5. هزینههای استخدام نیروی انسانی و آموزش
- تعداد افرادی که نیاز است در خط تولید مورد نظر خود استخدام نمایید، به ظرفیت تولید، نوع تکنولوژی مورد نظر، تعداد و نوع نیروی کار مورد نیاز شما بستگی دارد. به همین دلیل هزینه استخدام آنها نیز میتواند متغیر باشد.
- در برخی موارد ممکن است که نیاز باشد پرسنل و نیروی انسانی خود را آموزش دهید تا چگونه از دستگاهها استفاده کرده و اصول بهداشتی و ایمنی را رعایت نمایند.
- تعداد کارکنان و مدت زمان مورد نیاز جهت آموزش آنها، هزینهبر بوده و باید در میان هزینههای نهایی محاسبه شوند.
6. هزینه خرید مواد اولیه و نگهداری آنها
- تهیه مواد اولیه با کیفیت و مناسب یکی از مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار بر هزینهها و کیفیت خوراک تولید شده به شمار میرود. جهت تهیه خوراک دام و طیور با ارزش غذایی بالا، باید با برنامهریزی پیش رفته و هزینهها را پیشبینی نمایید.
- نیاز است که شما سیلوها و تجهیزات ذخیرهسازی جهت نگهداری مواد اولیه و محصولات تهیه کرده و هزینه این موارد را نیز در هزینه نهایی لحاظ کنید.
7. هزینههای جاری
- هزینههای جاری شامل هزینههای آب، برق، گاز و تعمیرات است که براساس هر دستگاهی متناسب با ظرفیت آن میتواند متغیر باشد.
- تولید خوراک دام به مصرف انرژی زیادی نیاز دارد، به همین دلیل میتواند هزینههای جاری را برای شما افزایش دهد. هرچه تعداد دستگاهها بیشتر باشد، این هزینه نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
- علاوه بر این، نگهداری و تعمیر دورهای دستگاهها نیز میتوانند هزینه جداگانهای داشته و بر هزینههای جاری تاثیرگذار باشند.
8. هزینههای گذراندن مراحل قانونی و اخذ مجوزها
- پروسه راهاندازی خط تولید و کارخانه، نیازمند گذراندن مراحل قانونی و دریافت مجوزهای مختلف است که میتوانند هزینههای بالایی داشته باشند.
- پرسنل و کارمندان شما باید حتما بیمه شوند و تمام کارخانه و تجهیزات شما نیز باید تحت پوشش بیمه قرار گیرند تا در صورت بروز هرگونه مشکل، خسارت وارد شده توسط بیمه پرداخت شود. این فاکتور نیز هزینههای متغیری خواهد داشت.
9. هزینههای بازاریابی و توزیع محصول
- شما باید برای تبلیغات، بازاریابی و توسعه برند خود هزینههای بسیاری بپردازید تا بتوانید محصول و برند خود را به بازار معرفی نمایید.
- علاوه بر این، توزیع محصول تولید شده خود در بازار نیز شامل هزینههای حمل و نقل و انبارداری بوده و این هزینهها نیز باید در کنار موارد دیگر محاسبه نمایید.
10. نوسان اقتصادی و بازار
- در بازار ایران قیمت مواد اولیه، تجهیزات، انرژی و ارز به طور مداوم در حال نوسان هستند، به همین دلیل با کاهش یا افزایش قیمتها تغییرات قابل توجهی در هزینههای کل ایجاد میشود.
- علاوه بر این، سطح رقابت در بازار نیز میتواند بر قیمتگذاری محصول نهایی و هزینههای کل تاثیرگذار باشد.
چگونه میتوان هزینه کل راهاندازی خط تولید و کارخانه خوراک دام و طیور را محاسبه کرد؟
جهت محاسبه هزینههای کل راهاندازی خط تولید خوراک دام و طیور، ابتدا باید یک لیست از هزینههای تمامی موارد بالا تهیه کرده و سپس این هزینهها را در سه دسته تقسیم کنید. این سه دسته شامل موارد زیر هستند:
- هزینههای ثابت: این موارد شامل هزینههای خرید یا اجاره زمین، ساخت ساختمان و خرید تجهیزات اصلی میباشد.
- هزینههای جاری: هزینه جاری شامل حقوق و دستمزد نیروی انسانی، هزینه آب و برق و گاز، تهیه مواد اولیه و هزینه نگهداری از آنها میشود.
- هزینههای متغیر: از جمله مواردی که باید در این دسته قرار گیرند، میتوان به هزینههای بستهبندی، تعمیرات هزینههای توزیع و جابجایی محصول نهایی اشاره کرد.
پس از دستهبندی هزینهها و تخمین قیمت آنها، میتوانید این سه دسته را با هم جمع کرده و هزینه راهاندازی خط تولید و کارخانه خوراک دام و طیور خود را محاسبه نمایید. در این فرآیند، داشتن درک کامل از فاکتورهای تعیینکننده و تاثیر آنها بر هزینههای کل اهمیت بسیار زیادی داشته و باید براساس یک برنامهریزی دقیق انجام شود. مهمترین کار این است که در این زمینه مطالعه و اطلاعات کافی داشته و هزینهها را به طور مستمر محاسبه نمایید.