دستگاه میکسر پودر در واقع نوعی همزن پودر صنعتی است که با داشتن اجزای مختلف میتواند مواد پودری مورد نظر شما را به صورت کاملا یکنواخت ترکیب نماید. این دستگاه در انواع مختلفی طراحی میشود که هر یک نسبت به نوع دیگر مزایا و ویژگیهای منحصر به فردی داشته و میتواند در صنایع متنوع مورد استفاده قرار گیرد. شما میتوانید این دستگاه را در هر زمینهای به کار برده و یک مخلوط یکنواخت از انواع مواد پودری با چگالیهای مختلف بدست آورید. برای آشنایی با دستگاه میکسر پودر، انواع میکسر پودری صنعتی، اجزا و قطعات این دستگاه و مشخصات فنی دستگاه میکسر صنعتی، این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.
دستگاه میکسر پودر چیست؟
دستگاه میکسر پودر که با نام ریبون بلندر نیز شناخته میشود، نوعی میکسر صنعتی است که برای مخلوط کردن مواد خام و پودری استفاده میشود. از این دستگاه میتوان در صنایع مختلف و برای مخلوط کردن انواع مواد پودری متنوع استفاده نمود. به همین دلیل به عنوان یکی از دستگاههای مهم صنعتی شناخته میشود. از میکسر صنعتی علاوه بر مخلوط کردن، برای پوره کردن، امولسیون مواد غذایی و خرد کردن انواع مواد مختلف استفاده میشود. این دستگاه از یک محفظه ثابت تشکیل شده است که درون آن تیغههای فلزی قرار دارند و به وسیله موتور الکتریکی دستگاه به حرکت در میآیند تا مواد را خرد یا با یکدیگر مخلوط کنند.
معرفی انواع میکسر پودری
میکسر پودری را میتوان بر اساس فاکتورهای مختلف از جمله شکل ظاهری دستگاه و جنس بدنه آن به انواع مختلف دستهبندی کرد. با توجه به این موضوع، انواع میکسر صنعتی بر اساس جنس بدن به موارد زیر دستهبندی میشوند:
- میکسر پودری استیل
- میکسر پودری آهنی
علاوه بر این، انواع میکسر پودری بر اساس شکل ظاهری محفظه دستگاه و نحوه قرارگیری آن به موارد زیر دستهبندی میشوند:
- میکسر صنعتی عمودی
- میکسر پودر افقی یا ریبون بلندر
- میکسر استوانهای
- میکسر بشکهای
- میکسر دابل شفت
- میکسر V شکل با V بلندر
- توربو میکسر
- مخلوطکنهای آزمایشگاهی
از میکسر پودر در چه مواردی استفاده میشود؟
از دستگاه میکسر صنعتی برای مخلوط کردن انواع مواد پودری همچون قهوه، نسکافه، شکر، آرد، چای، نشاسته، رنگ پودری، کود شیمیایی، گچ، پودر بندکشی و … استفاده میشود. به همین دلیل میتوان گفت که این محصول در انواع صنایع مختلف کاربرد دارد. از جمله کاربردهای ریبون بلندر یا همان میکسر پودری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صنایع غذایی: یکی از اصلیترین کاربردهای این دستگاه، صنعت مواد غذایی است که مواد پودری مختلف همچون ادویهجات، شکر، آرد و … را با یکدیگر مخلوط میکند.
- صنایع ساختمانسازی: جهت ترکیب مواد ساختمانی همچون گچ، ماسه، سیمان و … در حجم وسیع و تهیه یک مخلوط یکنواخت، از میکسر صنعتی یا ریبون بلندر استفاده میشود.
- صنایع کشاورزی: تهیه کود و محصولات خاکی دیگر مانند مواد مغذی مورد نیاز گیاهان نیز توسط این دستگاه انجام میشود.
- صنایع شیمیایی و پلاستیک: موادی همچون پودرهای رنگ، کودهای شیمیایی و پلاستیکهای خام برای مخلوط شدن به میکسر صنعتی نیازمندند.
- صنایع دارویی: برای مخلوط کردن مواد خام دارویی با دوز دقیق نیز میکسر صنعتی به کار برده میشود.
- صنایع کاغذ و مواد سلولزی: میکسر پودری برای ترکیب نمودن مواد خامی همچون چوب و مواد افزودنی دیگر مورد استفاده قرار میگیرد.
- صنایع متالورژی: از این دستگاه برای مخلوط کردن مواد معدنی و مواد خام دیگر پیش از ذوب شدن و تولید فلزات مختلف، استفاده میشود.
اجزا تشکیلدهنده دستگاه میکسر پودری
- محفظه میکس دستگاه: این قطعه در واقع مخزنی است که مواد پودری در آن ریخته شده و با یکدیگر مخلوط میشوند. این محفظه به شکل استوانه یا مخروط است که سطح داخلی آن صاف میباشد تا تمیز کردن و تخلیه کامل پودرها به آسانی انجام شود. اندازه و ابعاد محفظه بر اساس ظرفیت دستگاه تعیین میشود.
- تیغههای همزن: اصلیترین قطعه در این دستگاه، تیغههای همزن آن هستند که در داخل محفظه قرار داشته و با هم زدن مواد پودری، موجب مخلوط شدن و در برخی موارد خرد شدن این مواد میشوند.
- موتور دستگاه: موتور از اجزا حیاتی دستگاه میکسر صنعتی به شمار میرود که انرژی مورد نیاز برای حرکت پروانههای مخزن و مخلوط کردن این مواد را تامین میکند. این قطعه نوعی موتور الکتریکی است که سرعت ثابت و کنترل شدهای به تیغهها داده و قدرت آن باید متناسب با اندازه و ظرفیت دستگاه تعیین میشود.
- کنترل پنل: کنترل پنل نیز از قطعات مهم این دستگاه به شمار میرود که این امکان را فراهم میکند تا اپراتورها بر فرآیند میکس کردن دستگاه نظارت و کنترل داشته باشند. در این قطعه اطلاعات مهم و ضروری همچون سرعت دستگاه، زمان، دما و سایر پارامترهای لازم برای رعایت ایمنی نشان داده شده و قابل تنظیم و کنترل میباشند.
- قیف دستگاه: این قطعه وظیفه نگهداری و هدایت مواد پودری به داخل محفظه دستگاه را داشته و با شکل مخروطی خود موجب تخلیه آسان مواد میشود. جنس این قیف میتواند از فولاد ضد زنگ یا سایر مواد باشد تا استحکام بالایی داشته و آلودگی را جذب نکند.
- شیر تخلیه: شیر تخلیه در تخلیه مواد پودری مخلوط شده از محفظه نقش داشته و در انتهای میکسر قرار دارد. این قطعه امکان تخلیه مواد به صورت دقیق و کنترل شده را ایجاد کرده و از نشت مواد به محیط اطراف جلوگیری میکند.
آشنایی با ویژگیهای دستگاه میکسر صنعتی
- امکان مخلوط کردن انواع مواد پودری با چگالیهای مختلف
- تخلیه کامل محصول پس از میکس کردن
- امکان نصب بالابر بر روی دستگاه
- امکان نصب اسپی مایعات و مخلوط نمودن مواد پودری با اسانس یا مایعات (در صورت نیاز)
- دارای گیربکس حلزونی
- دارای پرههای مارپیچ از جنس استیل
- دارای دربهای درزبندی شده برای جلوگیری از خروج گرد و غبار
- مجهز به شاسی مقاوم برای حفظ ایستایی و زیبایی دستگاه و جلوگیری از لرزش
مشخصات فنی دستگاه میکسر پودری یا ریبون بلندر
مشخصات فنی دستگاه ریبون بلندر یا میکسر پودری را در جدول زیر برای شما بیان کردهایم تا با مطالعه آن اطلاعات لازم درباره این دستگاه را بدست آورید.
جنس بدنه دستگاه |
متغیر - آهن، استیل 304 یا 316 |
ظرفیت دستگاه |
از 100 لیتر تا 5000 لیتر |
فاصله بین پرهها و مخزن |
3 الی 6 میلیمتر |
مدت زمان میکس کردن |
6 الی 8 دقیقه |
برق مصرفی دستگاه |
6 الی 85 آمپر (برای ظرفیتهای 50 الی 5000 لیتر) |
نوع خروجی |
پنوماتیک یا دستی |
نوع و توان موتور و گیربکس |
وابسته به حجم دستگاه |
قابلیتهای دستگاه |
دارای تابلو برق مجهز، ستاره مثلث از حجم 1000 لیتر به بالا، امکان شستشوی تمام اجزا |
قیمت دستگاه میکسر پودری چگونه محاسبه میشود؟
قیمت دستگاه میکسر پودری صنعتی بر اساس جنس دستگاه، نوع دستگاه و ظرفیت دستگاه میتواند متفاوت باشد. علاوه بر این، ابعاد و اندازه دستگاه و پرهها نیز متغیر بوده و میتوانند بر قیمت دستگاه تاثیرگذار باشند. همچنین شما میتوانید دستگاه میکسر صنعتی خود را با مشخصات و ویژگیهای مورد نظر به مجموعه ایران صنعت سفارش داده و محصولی با کیفیت بالا و قیمت بسیار مناسب دریافت نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه نحوه سفارش دستگاه میکسر پودری و قیمت آن در فروشگاه ایران صنعت، میتوانید با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید.